کدام گزینه را برای سرمایه گذاری انتخاب کنیم؟
بی شک اقتصاد ایران طی سالهای گذشته دچار افت و خیزهای فراوانی شده است. با توجه یه شرایط بازارهای مختلف عده ای سود میکنند، عده ای هم متضرر می شوند و در نهایت بخشی هم نظاره گر هستند تا بازار به حالت پایدار بازگردد. اما شما از کدام دسته اید؟! شما اگر سرمایه ای داشتید کدام گزینه را برای سرمایه گذاری انتخاب میکردید؟!
هدف ما از نگارش این مطلب این است که با توجه به میزان ریسک پذیری و روحیات افراد بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری را معرفی و با ایجاد شفافیت در ذهن شما، باعث شویم راحت تر تصمیم بگیرید که کجا سرمایه گذاری کنید.
ارز:
همه بازارها تحت تاثیر ارز!
حقیقت این است که تمامی بازارها، کم یا زیاد تحت تاثیر این بازار خواهند بود و از این جهت بسیار مهم است!
به طور خلاصه پرنوسان، پرریسک و به همان میزان هم سودها و ضررهای فراوانی در این بازار پیش روی سرمایه گذار خواهد بود.
اگر این بازار را دنبال کرده باشید متوجه خواهد شد که عده کمی از افراد ریسک این بازار را میپذیرند زیرا پر نوسان ترین بازار در اقتصاد چند سال گذشته ایران همین بازار بوده است. با یک خبر این بازار افت و خیزهای فراوانی را به خود می بیند. از مزیت های این بازار نقد شوندگی بالای آن است و سرمایه گذاران در این بازار اغلب دنبال حفظ ارزش پول خود هستند.
عدم شفافیت در ارائه آمارها توسط بانک مرکزی و دیگر ارگان های ذی ربط در رابطه با این بازار، همچنین تغییرات مداوم در قوانین مربوط به معاملات ارزی از چالش هایی است که هر سرمایه گذاری باید آنها را بپذیرد.
مسکن:
از مزایای این بازار می توان به کم ریسک بودن، مناسب برای سرمایه گذاری های بلند مدت و از معایب آن نقدشوندگی پایین را برشمرد.
در وضعیت فعلی بازار مسکن با مازاد عرضه مواجه است. قیمت مواد اولیه ساختمان به خصوص مصالح ساختمانی با بیش از ۳۰ درصد رشد مواجه بوده است که این موضوع بهای تمام شده ساختوساز را افزایش می دهد. زمین نیز رشد قیمتی غیر منتظره ای را تجربه کرده است. این موضوع موجب شده بازده مسکن در نیمه دوم سال ۹۶ و نیمه اول سال ۹۷ مثبت و بعضا بیش از ۳۰ درصد گزارش شود. با توجه به نقد شوندگی پایینتر و رسیدن سطح قیمت ها به محدوده های خارج از توان خریداران و رشد بیش از حد قیمت ها در ماه های اخیر و افت معاملات بر اساس آمار منتشره اخیر به نظر می رسد توان بازدهی مسکن در نیمه دوم سال ۹۷ از ۱۰ درصد فراتر باشد.
بورس:
به طور خلاصه نقدشوندگی بالا، شفافیت بالا و بازدهی مناسب از مزایای سرمایه گذاری در بورس است. همچنین با ورود به بورس و مشارکت در رشد اقتصادی کشور، اتفاقی سازنده است که با سرمایه گذاری در این بازار اتفاق می افتد.
در بازار سهام این روزها با در نظر گرفتن دلار در محدوده ۸ هزار تومان گزینه های زیادی را در صنایع شیمیایی و نفتی، فلزات اساسی و معدنی و بعضا بانکها و شرکت های دارای پرتفوی متشکل از این صنایع می توان یافت که پتانسیل بازده بیش از ۳۰ درصدی را در بازه ۹ ماهه آتی و فصل مجامع شرکت ها دارا هستند. البته این موضوع تمام شرکت های این صنایع و شرکت های بورسی را شامل نمی شود و انتخاب گزینه های صحیح با استفاده از نظرات مشاورین و متخصصین در کسب این بازدهی بسیار حائز اهمیت است.
به نظر می رسد فرصت های سرمایه گذاری در سپرده های بانکی برای سرمایه های بالاتر با نرخ سود سالیانه بین ۲۰ تا ۲۴ درصد در نیمه دوم سال ۹۷ فراهم نباشد لذا با در نظر گرفتن نرخ معاملات اوراق در بازار سرمایه به نظر می رسد سرمایه گذاری در اوراق از طریق بازار سرمایه بتواند با بازدهی بیشتری برای سرمایه گذاران ریسک گریز همراه باشد و سرمایه گذاران بانکی در ۶ ماهه دوم سال ۹۷ حداکثر ۱۲ درصد بازده را نصیب خود نمایند.
طلا و سکه:
این بازار مستقیما از قیمت ارز و انس جهانی تبعیت می کند. نقدشوندگی بالا، افت و خیزهای فراوان از ویژگی های این بازار است. همچنین این بازار همانند ارز در دوره های زمانی که ریسک های سیاسی بالایی در کشور وجود دارد مناسب بوده و رشدهای خوبی در این بازه ها داشته است. یکی دیگر از ریسک های این بازار ریسک نگهداری امنیت آن در رقم های بالا است.
در مورد طلا این روزها اگرچه برایند نظرات کارشناسان از پتانسیل افزایشی نرخ اونس در ماه های آینده حکایت دارد اما روند قیمتی این فلز گرانبها تحت تاثیر مستقیم روند قیمت ارز نیز بسیار اثر گذار است. تاجایی که مدیریت نرخ ارز و یا افت و ثبات نرخ ارز در محدوده ۹ یا ۱۰ هزار تومان پس از ۱۳ آبان می تواند بخشی از رشد قیمت اونس را خنثی نماید. در خصوص این سرمایه گذاری، به نظر می رسد صندوقهای قابل معامله با پشتوانه طلا در بورس که توسط مدیران متخصص این حوزه مدیریت می شوند گزینه مناسب تری برای خرید مستقیم سکه و طلا با در نظر گرفتن ریسک های معاملاتی و حمل و نقل و نگهداری آنها باشد.
نتیجه گیری:
ما سعی کردیم مزایا، معایب و وضعیت فعلی این بازارها را با هم مقایسه کنیم و تصمیم نهایی در رابطه با اینکه کجا سرمایه گذاری کنید را به عهده خودتان بگذاریم. اما در سرمایه گذاری خود حتماً به این نکته ها توجه کنید: ۱- با توجه به روحیات و میزان ریسک پذیری خود اقدام به سرمایه گذاری کنید. ۲- بازاری را انتخاب کنید که از رشد بازارهای دیگر جا مانده باشد و پتانسیل بیشتری برای رشد داشته باشد. ۳- به تاریخچه بازارها که توجه کنید متوجه خواهید شد که در بلند مدت بازار بورس بازدهی های بهتر و امن تری برای سرمایه گذاران به ارمغان آورده است.
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2